byClaire patronen – Handige Mandjes en Warme Omslagdoek

 

De byClaire Softmix is vanaf nu leverbaar en daarom maakte ik voor jullie deze patronen.
Twee mooie patronen om direct mee aan de slag te gaan!

Veel haakplezier!

 

Patroon 1: MANDJES

DSC_0300

20150815-074936

Voor al je bollen wol en katoen….. of….

20150812-1331441

DSC_1540

Mandjes zijn altijd handig. Leuk voor op de hobbykamer, kinderkamer of heel hip, als hoesje om je planten heen!

De reliëf steek zorgt dat de randen mooi stevig rechtop blijven staan. Een fijn patroon om te haken dus pas maar op…. voor je het weet heb je ook een hele verzameling!

Patroon mandjes Patroon 2: OMSLAGDOEK

20150812-0912282

Prachtige luchtige en losse omslagdoek: Eén patroon, drie x anders door KLEUR!

Ik ben al tijden verliefd op de graniet steek (of ook wel ‘weefsteek of moss-stitch’ genoemd) én ik ben dol op omslagdoeken….
Dus er moest een mooie omslagdoek komen in deze steek met het nieuwe garen.
Het effect van de steek met dit dikke garen is lekker chunky. De franjes zorgen voor een zwierige uitstraling.
Een sjaal om stoer te dragen maar ook prachtig losjes om je schouders heen.

DSC_0440

En natuurlijk hoort er bij iedere omslagdoek een jurk, of bij iedere jurk een omslagdoek!
Deze mooie bijpassende jurkjes mocht ik lenen bij Hippest Fashion.nl (klik hier)

byClaire nr 2 (20)

LEES DEZE INFORMATIE GOED DOOR VOORDAT JE AAN DEZE SJAAL BEGINT:

Met 6 bollen byClaire softmix garen kun je deze omslagdoek haken. (dit is geen grote royale omslagdoek – wil je hem groter dan heb je meer dan 6 bollen nodig)

De gebruikte granietsteek is een superleuke steek om te haken maar het is de steek waar de meeste vragen over komen en teleurstellingen omdat de sjaal te klein wordt. De steek valt heel snel compact uit waardoor het direct effect heeft op de afmeting van het project. 

Het is bij de granietsteek voor deze sjaal heel belangrijk om SUPERLOS te haken (de byClaire sjaal is gehaakt met haaknaald 9mm) en de draad lucht te geven. Na het haken van de sjaal, deze grondig uitslaan zodat het nog luchtiger en losser wordt.  Als je van jezelf strak haakt dan kun je het beste een dikkere haaknaald nemen of de echtstudio blog te lezen over “losjes haken” (zie link onderaan de mail). 

https://www.echtstudio.nl/blogs/2019/09/lekker-los-haken-hoe-doe-ik-dat/

Patroon omslagdoek

aanpassing voor kleurenschema blauwtinten

Caramel 038  moet zijn Sky

Toer 18: Olive 31 moet zijn Jade

 

 

 

DSC_0408

 

Meer patronen komen er nog aan, in een boek!
Maar dat komt pas eind oktober uit…. dus nog even geduld!!

49 gedachten over “byClaire patronen – Handige Mandjes en Warme Omslagdoek

 1. Super gaaf Claire!! Echt zo tof, die blauwe omslagdoek komt meteen op mijn lijstje te staan! X Lisanne

 2. Leuke patronen en kleuren! We kunnen weer fijn aan de slag. Ben benieuwd naar het boek 🙂

 3. Super mooie omslagdoek!

 4. Heerlijke kleuren, fijne patronen! Ik kijk uit naar je nieuwe boek.

 5. Die blauwe omslagdoek is direct mijn favoriet, zo mooi. Het garen ziet er heerlijk uit en fijne kleuren en ik ben dan ook heel benieuwd naar je nieuwe boek!

 6. Wat een gave patronen ga ze zeker maken. Heb gisteren al gelijk 10 bolletjes nr 2 besteld. Heb er nu al zin in om mee te beginnen. Kijk uit naar je boek. Bedankt????

 7. Vandaag zou ik graag zo’n mooie omslagdoek omslaan. Het is echt herfstig koud.
  Leuk om te zien hoe belangrijk kleuren zijn. Mijn favoriet is de blauwe omslagdoek. En dat mandje met blauwe garens zou ik ook graag omarmen.
  Dank je voor het delen van deze toffe patronen. Mandjes en omslagdoeken blijven leuk.

  Groetjes,

  Margaret

 8. Geweldig! We haken gewoon door… Wordt alleen steeds lastiger welk haakwerk op 1 stAat! Dat wisselt regelmatig????

 9. Is het byClaire garen 2 ook geschikt voor een stoere poncho?
  Of is het garen te dik denk je.
  Vind de kleuren helemaal te gek!

  Maaike

 10. Wauw Claire! Wat een prachtige patronen en mooie beschrijvingen, helemaal top. Mijn bestelling van grijs, zwart blauw en licht roze tinten is geplaatst. Ik ga meteen beginnen met de omslagdoek. Bedankt voor al dit moois <3

 11. Fijn dat je al vast 2 patronen plaats. Ik keek er al naar uit om mee aan de slag te gaan.
  Morgen even naam vanJans om in t e slaan! Met deze temp krijg ik er zin in een lekker warme omslag doek

 12. De blauwe omslagdoek vind ik mooi! Deze prachtige steek heb ik ook al eens gebruikt voor een sjaal.

  Groetjes, Marjan

 13. Supergaaf deze patronen!! Ik kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan!

 14. Super gaaf, Claire! De omslagdoek ga ik zeker maken! Bedankt voor het patroon..

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 15. Leuke serie Claire en wat voelt het garen heerlijk aan!
  Heb de bolletjes en pakketten online staan!
  Ben heel benieuwd naar het boek, super serie!

 16. Staat je geweldig dat leuke jurkje met die omslagdoek!

 17. Wauw wat een mooi garen en een super leuk patroon ik ga er mee aan de slag 🙂 bedankt!!! Gr Chantel

 18. Leuke kleuren prachtig

 19. kan ik via site van jou ook wol bestellen en wat zijn de prijzen……

 20. Je bril!!! Ik ben verliefd…mag ik weten waar je dit vandaan hebt? Je knotjes katoen en Claire nr. 2 heb ik namelijk allemaal al zelf kunnen vinden hihi…dus wat dat betreft heb ik geen vragen, maar je bril….<3

 21. hahaa, dank je wel Carool! De bril kocht ik bij een brillenwinkel (vanGestel Optiek) in Hilversum en is van Dolce&Cabbana Een zeeeer fijne bril ; ))

 22. Op de pagina ‘byClaire garens’ vind je de link naar de groothandel en daar kun je al de verkooppunten vinden. Succes!!

 23. Hallo,allemaal
  Ik ben zeker dom,maar ik zie alleen maar een kleurenschema,maar er staat niet bij hoe je deze omslag doek moet beginnen,en deze wil ik heel graag maken,ik heb mooie gezien,maar niet wat ik zoek tot dat ik deze tegen kwam

 24. Ik heb het garen zojuist ontvangen. Wat is het mooi! Ik heb een eigen kleurencombi samengesteld: violet, pruim, fuchsia, taupe, ivoor en jade. Het patroon inmiddels gedownload, dus ik kan aan de slag!

 25. Hoi Jacqueline, in het bericht hierboven zie je per patroon een ‘PDF patroon download’. Als je daarop klikt krijg je het patroon in je scherm en deze kun je downloaden of printen. Hoop dat het lukt, Succes!!

 26. Hoi Claire,
  Als fan van jouw patronen ben ik snel begonnen aan de roze omslagsjaal met nr 2. Ik heb 53 toeren gehaakt maar de sjaal is zo klein dat ik nog niet eens de punten overelkaar kan slaan. Ik heb naald nr 10 gebruikt omdat ik 9 niet had, ik ben bang dat ik iets verkeed heb gedaan want aan 6 bolletjes zou ik toch genoeg hebben? Ik ben maar opnieuw begonnen met de kleurencombinatie maar mn draad raakt op. gr elsbeth

 27. Hoi claire,
  Wat een supergaaf patroon weer, met veel plezier begonnen met de rood/ rozesjaal maar na 53 toeren is decsjaal zo klein dat ik hem niet eensckan omslaan. Ik heb nld 10 gebruikt omdat ik 9 even niet had. Hoe groot in cm is jouw sjaal? Weet je dat, ik denk dat ik iets fout gedaan heb,
  Groetjes elsbeth

 28. The pattern is very nice and i ordered the wool and now i’ m looking for the pattern in german. Is it possible to get it in german language or otherwise in english? Thanks a lot! I’m loving your blog and your books as well, they are so very lovely and beautiful. Greetings from germany, sibylle

 29. […] vinden dit patroon van ByClaire echt geweldig! Hij is bij haar gemaakt van 6 bollen ByClaire2 (nu al in de winkels, […]

 30. Heb de mandjes met garen nummer 2 gehaakt op naald 3,5. Ze worden wat kleiner maar heel stevig.
  Omdat ik er planten in ga zetten heb ik een Elho plantenonderzetter erin gedaan. In bijpassende kleur natuurlijk.

 31. Thanks for sharing your lovely crochet ideas and patterns! I love the shawl pattern and your choice of colors:) Love the fringe too! Thanks again!

 32. […] maar meteen begonnen. Claire lanceerde ook 2 nieuwe gratis haakpatronen voor dit nieuwe garen, klik HIER om daar naar toe te gaan. Ze zijn super tof! Ik word zelf erg blij van bovenstaande collage […]

 33. Vandaag klaar met de blauwe omslagdoek (super mooie kleuren!!). Alleen jammer dat ik bij verre niet aan de maten van het patroon kom. Met haaknaald 9 kom ik op 46 cm midden punt en 105 cm lange zijde en ik durf van mezelf te zeggen dat ik normaal haak (dus zeker niet te strak). Weet nu niet wat ik moet doen, ben bang dat hij nu ergens in de hoek eindigt want hij veel te klein om te dragen. Dus tip: haak zeer los bij het maken van deze omslagdoek!!

 34. Hoi Claire, gisteren heb ik een tas vol met Claire nr 2 gekocht op de kreadoebeurs. Dus vandaag meteen aan de slag. Eerst maar voorzichtig beginnen met een mandje 😉
  Het haakt héél fijn! Alleen waar ik tegen aan loop is dat ik de beschrijving van toer 4 mis, klopt dat?
  Als ik jouw foto’s goed bekijk is het volgens mij een toer vasten, alleen zien ze er bij een soort gekruist uit???
  Ik ben benieuwd of ik nou gewoon niet goed lees/kijk.
  Lieve groetjes, Marijke

 35. Mooi patroon die omslagdoek.
  Ik ben nu de rode variant aan het haken, met het kleurenschema die ik hier ook zag staan.
  Ik heb bijna 53 toeren, hoe gaat het kleurenschema verder??
  Het verloop hoe hij verder gaat kom ik niet achter.
  Ik wil namelijk een lekkere grote omslagdoek maken met het kleurenschema waarmee ik al bezig ben.

 36. Hoi Claire, ik heb de rode omslagdoek gehaakt volgens het kleurenschema, maar hij is nu aan de bovenkant pas 95 cm. Kan ik het kleurenschema gewoon nog een keer herhalen (vanaf toer 5 lijkt mij het mooist) tot ik aan de bovenkant 150 cm heb? Heerlijk garen trouwens. Hierna wil ik eens een deken gaan maken met het garen en de bolletjes voor de blauwe en groene sjaal liggen ook al klaar !

 37. Hoi,

  Even een suffe vraag misschien…maar ik vroeg me af hoe lang je ongeveer over het haken van zo’n omslagdoek doet? Het pakket garen is in huis, het patroon geprint en een haaknaald nr 9 aangeschaft…nu nog het lef hebben er aan te beginnen????

 38. Ik ben in de kerstvakantie begonnen met het haken van de blauwe omslagdoek (heerlijk garen, fijn patroon, haakt lekker snel weg!). Nu ben ik bijna klaar maar ik kom lang niet aan de aangegeven maten. Ik haal net de 110 cm in de breedte en de lengte misschien 50 cm. Ik heb gehaakt met haaknaald 9 en ik heb losjes gehaakt. Er is nog wel wat garen over, dus ik haak nog een paar toeren door maar ik moet ook nog garen overhouden voor de franjes. Wat te doen? Uithalen en opnieuw beginnen met haaknaald 10? Garen bijbestellen (maar dan wordt het een kostbare sjaal)? Ik denk er nog even over na ……

 39. In welk boek staat dit patroon?

 40. Hoi! Ik ben begonnen met het patroon voor je omslagdoek, ziet er echt super uit! 😀
  Klopt het dat het patroon makkelijker ‘goed’ te doen is met elke rij in een andere kleur?
  Ik heb mn testlap om uit te vinden welke naald ik nodig heb in één kleur gedaan, maar ik vind het toch soms (met name in de uiteindes) moeilijk te zien welke ik moet hebben…

 41. Hoi,

  Wil de omslagdoek gaan haken, ben er helemaal gek van, maar heb al heel wat berichtjes gelezen dat hij wat klein uitvalt. Ik heb maat 40-42 en heb begrepen dat hij als 38 valt. Wie kan zeggen hoe ik hem groter maak. Heb pas paar babydekentjes gehaakt na 25 jaar niet gehaakt te hebben, maar durf niet volgens patroon te gaan haken,want als hij te klein wordt doe ik er niets mee, zonde van het werk en van het geld.

 42. Hallo Eva! Wat leuk dat je de omslagdoek gaat maken! Je kunt ‘m heel eenvoudig groter maken, door extra rijen te haken. Je begint namelijk onderin de punt, dus je kunt doorhaken totdat jij vindt dat ‘ie groot genoeg is. Succes!

 43. Hallo,

  Bedankt voor je antwoord, ik heb het garen zojuist binnen gekregen, heb voor de zekerheid toch maar 8 bollen gedaan, vond de kleurstelling taupe / ivoor zo mooi, ik zag het bij echtstudio, maar kom er nog maar net achter dat dat. een ander patroon is, in het Engels nog wel, die gaat het dus niet worden, maar het echte patroon, ik hoop dat de kleuren dan net zo mooi uitkomen.

  Groeten,
  Eva

 44. Hallo Eva! Dat is een mooie kleurcombinatie, hij wordt vast prachtig! Veel haakplezier!

 45. Het kleurschema van de omslagdoek blauwtinten klopt niet meer. Daar kwam ik achter toen ik mijn omslagdoek groter wilde maken en bij de leverancier het pakket met 6 bollen bestelde, en dus 1 foute kleur kreeg. Daar waar Caramel staat hoort Sky te staan, en de kleur Olijf op regel 18 klopt al helemaal niet. Het is me gelukt de foute bol voor de juiste bol om te ruilen, wat nog niet meeviel omdat ik niet in Nederland woon. Dus nu kan ik eindelijk mijn mooie omslagdoek groter maken.

 46. Hallo,
  In het patroon (beschrijving) van de gehaakte mandjes kan ik toer 4 niet vinden.
  Groetjes, Wil

 47. Ik heb precies hetzelfde bij de mandjes.
  Is er iemand die weet wat er in toer 4 moet gebeuren?

 48. Ik heb ook dezelfde vraag!
  Kan iemand helpen?

 49. Hoi Claire!
  Hartstikke leuke sjaal! In de blauwtinten zit een foutje: toer 18 moet niet olive 31 maar kleur jade 26 zijn!
  Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *