byClaire – tijd voor verandering

Time flies when your having fun!

Zo’n 9 jaar geleden begon ik met haken en begon ik met een blog…. en daarna….  daarna is er zoveel gebeurd.
Ik maakte 7 haakboeken, ik reisde door het hele land voor workshops, er kwamen 3 byClaire agenda’s uit, ontmoete ik veel creatieve en lieve mensen, stond op beurzen, maakte inspirerende content, heb in tijdschriften gestaan, ontwierp vele…. vele patronen en kreeg mijn eigen garenlijn en daarbij mijn eigen bedrijf byClaire. Hoe cool!!! en hoe trots ben ik daarop. Ik maakte van mijn hobby mijn werk…. en die tijd is omgevlogen. Zoveel onwijs toffe dingen gedaan!

Nu, na al die jaren is het tijd om het tij te keren en een nieuwe weg in te slaan. Mijn werk gaat weer hobby worden.
Het avontuur wat ik ooit ben aangegaan stopt! En daarbij vooral het zakelijke avontuur wat ik ooit begon.
byClaire wordt weer gewoon Claire en daardoor stopt de byClaire garenlijn en alles wat daarbij hoort.

Dat betekent niet dat alles per direct stopt.
De website zal nog een tijdje in de lucht blijven en de garens zijn voorlopig ook nog te koop, zolang er voorraad is.
Dus het is niet zo maar weg hoor…. 
Wat wel stopt is het bloggen en het ontwerpen van nieuwe patronen en ontwerpen voor byClaire. 

Ik vind het natuurlijk ook jammer dat het stopt maar het is goed zo. Ik heb er onwijs veel plezier in gehad, veel geleerd en nieuwe ervaringen in opgedaan. De groothandelswereld is geen wereld vol rozengeur en maneschijn… en er gebeuren dingen die geen schoonheidsprijs verdienen dus ik vind het niet heel erg om deze wereld achter me te laten.
Wel blij dat ik het gedaan heb en ik kan echt alleen maar trots zijn op alles!

Wat ik verder nog graag wil zeggen is –  ‘Dank je wel’ !
Dank iedereen met wie ik heb samengewerkt! een bijzondere dank aan de lieve byClaire Friends, jullie bijdrage was super!
En de grootste DANK is voor jullie allemaal, degene die me volgen, de byClaire garens kochten en met de patronen en garens aan de slag zijn gegaan. Jullie zijn te gek geweest.

 

En nu… wat ga ik nu doen? 

Wat mijn werk was, dat wordt weer hobby… dus dat betekent dat ik gewoon lekker creatief bezig blijf, als hobby.
Ik ga genieten van ‘geen bedrijf hebben’ : ))
Ik ga weer lekker ‘flowen’ en nog meer doen waar ik zin in heb.
Niet alleen meer haken en breien maar ook mijn andere hobby’s weer oppakken zoals tekenen, fietsen, lezen en genieten van leuke dingen doen samen met mijn man en kind…. genieten van thuis zijn!… en… nou ja, doen waar ik zin in heb (zonder tijdsdruk en deadlines)

En qua werk? De groothandelswereld ruil ik in voor onderwijsland! 

Toen ik ooit met byClaire begon stond ik voor de klas.
Inmiddels werk ik alweer een tijdje op een te leuk schooltje en ben juf van groep 3/4.
Zo blij dat ik dat weer doe… enne.. in onderwijsland is ook niet alles koek en ei maar dit past mij goed!

Dan nog tot slot….

Ik ga natuurlijk niet stoppen zonder een leuke actie.
Voor jullie nog een laatste byClaire ontwerp, een kerstdeken, samengesteld in een prachtig pakket met byClaire garens! 
Een pakket waarmee je direct aan de gang kunt, met als eindresultaat, een pracht van een deken, voor de kerst….

Heel veel plezier ermee!
En nogmaals DANK !!

Liefs Claire

19-12-2019

GOED NIEUWS!

echtstudio zal de garenlijn byClaire voortzetten; shop via www.echtstudio.nl alle byClaire collecties en pakketten.

De website byclaire.eu zal door echtstudio worden beheerd en blijft beschikbaar voor patronen, blogs en inspiratie. Voor meer info of vragen stuur een mail naar info@echtstudio.nl

 

byClaire pakket – Kerst deken

61 gedachten over “byClaire – tijd voor verandering

 1. Wat ontzettend jammer…echt balen, maar wat een stoere en dappere beslissing, voor je geluk en jezelf kiezen dat is wat telt in het leven! En ik wens je hierbij al het geluk en liefde vd wereld toe!! Succes, ik zal je missen

 2. 💪
  Groetjes, Dorien @freulebel

 3. Claire, dank je wel voor alle heerlijke haakprojecten! Ik heb ervan genoten. Knap dat je deze beslissing hebt genomen! Fijne en creatieve toekomst toegewenst. Ik ga je blogs wel missen…

 4. Kiezen voor jezelf is altijd een goede beslissing ♡ xxx Sil

 5. Wat ontzettend jammer, maar ook wat stoer en dapper van je dat je zo’n moeilijke beslissing hebt genomen. Een beslissing die je met je hart neemt, is altijd goed Heel veel geluk en natuurlijk heel veel.plezier voor de klas. Knuf, Sandra

 6. Oh…..wat jammer……ga je blogs en creativiteit missen. Als juf ga je het goed doen zoals ik je ken, lief en zachtaardig. De kinderen mogen blij zijn met een juf als jij!
  Wens je al het goeds in de toekomst, heel veel liefs van Ilse 😘

 7. Hoi Claire,
  Ik vond het altijd gezellig met je als ik je tegenkwam op b.v. een beurs. Ik wens je veel geluk en plezier in wat je ook gaat doen. 😘😘

 8. Hoi Claire,

  Veel succes met je baan in het onderwijs onderwijs en hartelijk dank voor je prachtige patronen en garen. We gaan je zeker missen! Veel geluk voor de toekomst.

 9. Hoi Claire,
  Wat een stoere beslissing om te stoppen met je mooie bedrijf. Maar wat een top beslissing om, in deze tijd van het grote lerarentekort, weer les te gaan geven. Zo ben ik, in 2000 toen er ook een (kleiner) lerarentekort was, het onderwijs weer ingegaan. Ik heb er nooit spijt van gehad. Geniet ervan, juf Claire.
  Groetjes Lilian

 10. Wat ontzettend jammer dat je gaat stoppen. Ik heb zo genoten van je patronen en garens.
  Maar fijn dat je deze beslissing genomen hebt. Veel succes!

 11. Lieve Claire…wat jammer. Mede door jou is het haken modern en inspirerend voor velen geworden. En zeker voor mij ben je een groot voorbeeld en dat zal zeker zo blijven. Denk dat je een hele lieve, creatieve en inspirerende juf bent voor vele kinderen! Dank voor de fijne ontmoetingen, liefs Lin -hipenhandgemaaktbylin

 12. Jammer dat je gaat stoppen! Ooit een superleuke workshop van jou gehad op de beurs in Zwolle. Sindsdien haak ik heel graag met jouw garen, ik zal nog even een voorraadje inkopen voordat het weg is. Veel plezier met al je nieuwe bezigheden en veel plezier met je ‘nieuwe’ hobby!
  Groeten, Angela

 13. Lieve haakjuf Claire,
  Ooit een workshop gevolgd in Veendam (jaja, t hoge noorden 😉) en daar erg van genoten. Blij met mijn agenda’s en ik hoop dat de patronen shop blijft bestaan, of over gaan naar bijvoegen Ravelry, zodat meer mensen er van kunnen genieten.

  Dikke Groningse knuffel

  Marikaisa

 14. Lieve Claire, heel hartelijk bedankt voor al je toffe patronen en voor je gezelligheid. Je bent voor mij zo`n inspiratiebron en al jou patronen, daar wordt ik zo blij van! Super tof dat je in het onderwijs verder gaat, heel veel succes en ik ga je blogs (en alles er-om-heen) missen hoor! Heel veel liefs, Verie

 15. Hoi Claire,
  Volg je hart, dat heb je gedaan toen je aan dit avontuur begon. Ik volg je al jaren en genoot het meest van je blog en je mooie vakantiefoto’s en verhalen. Goed dat je voor jezelf hebt gekozen en weer met plezier voor de klas staat. Ik wens je alle geluk thuis en op je werk en geniet van je nieuwe vrijheid. Groetjes Sylvia

 16. Jammer om te horen dat je stopt met in de spotlight te staan, maar ook heel moedig. Doe waar je hart je naar toe brengt en geniet van je leven. Het ga je goed.

  Groetjes,
  Patricia

 17. Wat jammer … Heb altijd erg genoten van je mooie patronen en garens. Dank je wel daarvoor.
  Knap en moedig besluit.
  Welkom terug in onderwijsland, collega ;-). Goede juffen zijn zo hard nodig. Veel (werk)plezier en succes!
  Groetjes, Ilse

 18. Lieve Claire,

  Wat ontzettend jammer, maar ook begrijpelijk. Een eigen bedrijf is niet altijd alles en er komt veel bij kijken. Zo fijn dat je werk weer je hobby wordt.
  Heel hartelijk bedankt voor al je inspiratie!! Ik ben in 2012 begonnen met haken en jouw boeken en patronen zijn altijd een van mijn grootste inspiratie bronnen geweest. Ook hartelijk bedankt voor je vriendelijke woorden en tijd, als ik je op een beurs tegen kwam.
  Ga lekker genieten lieve Claire, samen met je gezin en heerlijk voor je dat je weer terug bent in het onderwijs.

  Liefs Shirley xxx

 19. Lieve Claire,
  Wat ontzettend jammer voor ons; je volgers. Ik heb veel plezier van je patronen en blogs gehad en van je workshops maar heel dapper van je om deze keuze te maken.
  Hopelijk vind je nog veel inspiratie uit handwerken en ga je weer plezier hebben in het lesgeven.
  Het allerbeste en veel dank,
  Elsbeth

 20. Joh Claire, wat een besluit.., een dappere! Levensgeluk is zoveel belangrijker. Ik wens je heel veel genieten toe, van je gezin, werk én je hobby ;-)…❤️

  We komen elkaar vast nog wel eens tegen, liefs, Laura

 21. Onderwijs, prima keuze, creatief big zijn, vrije school niets voor je,handwerken wordt nog gedaan, haken en breien! Ik ben zelf vrije schooljuf, heerlijk creatief, zingen , tekenen, breien en haken. Blij dat je zoveel moed hebt om te stoppen . Je ontwerpen waren bijzonder en je kleurgebruik ook uniek. die zal ik missen want die zag ik eigenlijk
  Niet bij de anderen. Succes en relax van het leven!

 22. Heel erg jammer, maar begrijp je keuze. Geniet van je mooie hobby en het werken in het onderwijs. Bedankt voor al je leuke patronen en ideetjes.

 23. Ik heb genoten van je mooie foto’s , leuke ideeën en lieve blogs. Veel plezier in onderwijs en bedankt voor alle positieve inspiratie.

 24. Beste Claire bedankt voor je fijne boeken en toffe haakpatronen ik wens heel veel succes in de toekomst .groet Ineke Kleijngeld .

 25. Lieve Claire,
  Wat jammer dat je stopt met byClaire. Wat heb ik ontzettend genoten van je patronen en je blogs en je mooie garen. Ook ik ben juf, met als hobby haken. Prima te combineren, zeker als stukje ontspanning ‘s avonds op de bank. 😜 Heel veel geluk en plezier! 😘

 26. Ik snap je! Fijn doen wat goed voelt en soms betekent dat een verandering.
  Grappig dat ik laatst tegen Annabel zei dat ik jouw Instagram van voor de byClairetijd eigenlijk het leukste vond 😉
  Ik wens je een heerlijke ontspannen tijd toe en dank je wel voor al je inspiratie. Liefs van Petra

 27. Wat jammer, Ik heb ook altijd zeer genoten van je blog, patronen en materiaal. In Australie is er dus wel een by claire sjaal aanwezig. Maar snappen doe ik het wel. Ook ik ben van origine een lerares.
  Ga lekker genieten van je hobby, van je werk voor de klas en van je familie.
  Vroeg mij wel af of er dan ook werkverlies is voor degene die met de garenlijn meehielpen?
  Relax en ga genieten en nogmaals bedankt voor de erg leuke en vrolijke foto’s!!

 28. Lieve Claire
  Alleen maar ❤❤❤ voor jou.
  Fijn om te kunnen doen waar je blij van wordt. Ik wens je veel geluk
  ~X~ Karin

 29. Hey Claire,
  Super dapper van je dat je voor verandering in je leven kiest en je hart volgt.
  Veel succes in je nieuwe baan. En geniet van je creatieve hobby’s.
  Groetjes,
  Lisa

 30. Lieve Claire, dank voor al die jaren kleur en inspiratie! Je keus is jammer dat zeker, maar ook zeer begrijpelijk. Wat heb jij veel mensen kunnen inspireren middels je boeken, blogs maar ook live tijdens een workshop in de winkel. Je was gewoon echt ByClaire!
  Ik hoop zeer dat we elkaar nog een keertje gaan zien in mn winkel of ergens anders en dat het je goed gaat in de toekomst!
  Veel liefs en geluk van Maureen

 31. Hoi Claire! Ik weet nog.dat je begon met dit alles. Je bent kleurrijk inspirerend geweest! Ik heb een aantal van je boeken, ben bezig met de cosy sweater te breien. Dank voor het meenemen in je creatieve wereld. Veel plezier in je oude stiel!!!

 32. Goedenavond Claire.
  Wat ontzettend jammer( voor ons) maar wat enorm goed dat je deze keus voor jezelf hebt gemaakt. Echt diep respect voor jou.
  Heel heel veel geluk gewenst.
  Het gaat je zeker lukken dat weet ik zeker😘
  Gelukkig heb ik al je haakboeken nog.😉

 33. Beste Claire.
  Wat ontzettend jammer dat je er mee gaat stoppen. Ik zal de kleurrijke ontwerpen missen.
  Het ga je goed!

 34. Hoi Claire,
  Goed en knap dat je dit doet! Ik heb met plezier alle stappen gevolgd door je leuke en inspirerende blogs, patronen en schrijfsels…
  Heel erg bedankt daarvoor. Heerlijk voor jou om weer lekker ontspannen met haken en kleuren bezig te gaan… en weer voor de klas te staan. Soms is het fijn om je hart en je dromen te volgen, een tijdje met andere dingen bezig te zijn om te zien dat hetgeen je deed of doet, goed is…
  Met aandacht en liefde die dingen doen! Geniet ervan!

 35. Lieve Claire,

  Wat een prachtige reis heb je gemaakt met je bedrijf!
  Het was vast een lastige beslissing maar knap dat je de knoop hebt door gehakt dat moet je maar kunnen😉.
  We zullen vast nog veel creativiteit van je meemaken en zien.
  (op de ramen van de klas de mooie boom met straks kerst hangers en de pietjes zijn geweldig!)
  Je vind vast nu nog veel meer plezier in je hobby nu het deel werk weg valt hiervan
  🧶🧵🎨

  tot morgen!
  Groetjes Susanna
  (moeder Evie gr 3)

 36. Wat jammer!! Ik heb je net pas ontdekt en ga breien en haken voor mijn komende kleinkind. Blijft je site wel in de lucht Clair? Dan kunnen we allemaal van je patronen etc. blijven geniete.

 37. Het is Claire (met een e) en genieten (met een n). Ik kon het nergens meer corrigeren excuses.

 38. Jammer! Ik heb je ontmoet op de crea beurs en je hebt me zeker geïnspireerd. Ben begonnen aan de muts die je aanprees! Je kwam op me over als een open en creatief persoon! Heel veel succes in je verdere carrière als juf, volg je hart!

 39. Jammer Claire!! Je hebt me altijd heel erg geïnspireerd met je vrolijke ontwerpen. Vooral de kleurcombinaties! Dank je wel daarvoor! Het ga je goed. Groet Puck

 40. Je hebt een geweldige reis gemaakt en ons laten meegenieten van je belevenissen, jouw ontwerpen en jouw garens. Nu is het voor jou duidelijk tijd om jouw oude liefde voor het onderwijs weer op te pakken. Daar kunnen ze een leuke, creatieve juf Claire goed gebruiken.
  Het ga je goed.

  Groetjes en fijne dag, Margaret

 41. Ha Claire,
  Heel veel succes met je nieuwe werk als juf😀‼️
  Jammer dat je stopt ik heb genoten van je site en mooie haakwerk en geniet van je leuke agenda’s.
  Blijven je patronen wel te koop?
  Fijne tijd💐
  Groetjes Neeltje

 42. Wat een dappere vrouw ben jij! Daar mag je trots op zijn. Ik weet hoe het is om je leven drastisch te veranderen, zo is mijn man na 17 jaar bij een bedrijf op het kantoor te hebben gezeten internationaal vrachtwagenchauffeur geworden. Ook in die wereld is het niet alleen rozegeur en maneschijn maar…. hoe gelukkig is hij ervan geworden…. dus…. zet ‘m op! En ik geniet nog van je patronen en je wolletjes ❤️

 43. Lieve Claire
  Alleen maar ❤❤❤ voor jou.
  Fijn om te kunnen doen waar je blij van wordt. Ik wens je veel geluk En liefde! En veel succes als juf Claire!
  Ga je missen op beurzen en kleine workshopjes met een leuke Fair! Ga je missen! Liefs van Lie ♥️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *