Zomervakantie 2016 – part II

byClaire haakgeluk 2, garens,patronen,workshops - 14

Vakantie – deel II

Het tweede deel van de vakantie was ook in Nederland. Kind ging 5 dagen op kamp en zo konden wij samen weg… en dit werd een ‘mini-fietsvakantie’!! Mijn man is fanatiek fietser en bij vlagen, ik ook.

Er zijn mensen die al gruwelen bij het idee om een dagje te fietsen… maar ik kan het iedereen aanraden om samen zo’n mini-fietsvakantie te ondernemen, het is echt Te GEK! (het helpt natuurlijk wel als je fietsen leuk vindt ; ))

Je bent 4 dagen aan het fietsen en je doel van die dag is: zorgen dat je wat te eten hebt en zorgen dat je op je eindbestemming aankomt. Heerlijk overzichtelijk! en daarnaast natuurlijk ook heel erg gezellig om er samen even tussenuit te zijn. Het allerleukste van fietsen is dat je op plekken komt waar je met de auto heel hard aan voorbij rijdt. Je ziet de mooiste plekjes, plaatsjes en vooral heel veel mooie Hollandse luchten en natuur.

We deden deze mini-fietsvakantie wel met wat luxe. Zo sliepen we in trekkershutten, die hadden we vantevoren geboekt. Ook lunchten we uitgebreid ‘ergens onderweg’ en aten ‘s avonds een soepje of een broodje. Zo hadden we alleen een slaapzak mee als bagage, een setje kleren en relatief weinig kookgerei en dus geen grote en zware bepakkingen. Qua weer hebben we het ook getroffen. We hebben 2 keer moeten schuilen voor een regenbui, maar verder was het alleen maar mooi!

byClaire haakgeluk 2, garens,patronen,workshops - 15

We hadden een route gepland waarbij we ongeveer 60 km per dag moesten fietsen. Dat lijkt veel maar is het niet. Je kunt daar namelijk de hele dag overdoen en hebt zo dus tijd genoeg voor gezellige pauzes ; ))

De route begon vanaf huis, daar stapten we op de fiets en zo fietsten we de eerste dag naar een camping aan de Waal. De dag erna hadden we een prachtige route langs de Waal en eindigden we in de buurt van Nijmegen. Vanaf daar fietsen we op dag 3 naar de Veluwe en reden een dagje door de bossen en over de hei. Toen was het alweer de laatste dag en was het tijd om door het vlakke polderlandschap naar huis te rijden.

Het waren super dagen, met mooie Hollandse luchten en prachtige natuur!

byClaire haakgeluk 2, garens,patronen,workshops - 16 byClaire haakgeluk 2, garens,patronen,workshops - 17 byClaire haakgeluk 2, garens,patronen,workshops - 18 byClaire haakgeluk 2, garens,patronen,workshops - 19 byClaire haakgeluk 2, garens,patronen,workshops - 20 byClaire haakgeluk 2, garens,patronen,workshops - 21byClaire haakgeluk 2, garens,patronen,workshops - 22

byClaire haakgeluk 2, garens,patronen,workshops - 23

byClaire haakgeluk 2, garens,patronen,workshops - 25

byClaire haakgeluk 2, garens,patronen,workshops - 26

byClaire haakgeluk 2, garens,patronen,workshops - 24

byClaire haakgeluk 2, garens,patronen,workshops - 27

 

 

 

 

byClaire haakgeluk 2, garens,patronen,workshops - 30

En na deze 4 ‘fiets’ dagen konden we kind weer ophalen en maakten we ons klaar voor het laatste deel van de vakantie…. (dat staat er morgen op!)

Vakantie deel 1 – lees hier

Misschien vind je dit ook leuk:

[related_posts limit=”3″ image=”150″]

Bewaren

31 gedachten over “Zomervakantie 2016 – part II

 1. Wel leuk zulke verschillende vakanties, zo kom je die periode prima door. Wat zien die trekkershutjes er gezellig uit. Nooit geweten dat die er ook in Nederland zouden zijn (wel logisch eigenlijk). Heb je gewoon gegoogeld op ” trekkerhut” of heeft iedere camping dit wel?

 2. Leuk hè! kijk maar eens op http://www.trekkershutten.nl Kun je daar ook reserveren en zitten echt op heel veel verschillende locaties. Succes!! x

 3. Leuk! Is dat de Lange Hezelstraat in Nijmegen (mijn geboortestad)?

 4. Leuk! Zo hebben wij het in het in het voorjaar een paar dagen gedaan! Één kind achterop, nummer twee (5 jaar) zelf fietsen…. Ik heb toch nog een haaknaald en een bolletje mee kunnen nemen ????

 5. Ja! Klopt, leuke stad ook, van wat ik zo snel even van gezien heb ; ))

 6. Hahaaa, nou, een volgende keer doe ik dat ook hoor, paste er best nog bij : ))

 7. Dit lijkt me echt heel leuk, zo vanuit huis..dit ga ik zeker onthouden (als fietsliefhebbers!). kBen benieuwd naar het volgende deel van je vakantie. 🙂

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 8. Deel 2 zo anders dan deel 1. Samen lekker genieten zonder kind is voor een paar dagen ook fijn. Leuk om de vakantie zo even mee te beleven.

  Groetjes, Margaret

 9. Heerlijk hè, zo’n fietsvakantie. Wij fietsten van Berlijn naar Assen. Dit jaar geen bolletje garen en een haaknaald meegenomen. De fietstassen waren vol ????

 10. Wat is Nederland mooi hè?
  Prachtige foto’s … beetje meegenieten voor je bloglezers … dank je wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *