Trouwe viervoeter….

We hebben onverwacht een soort van ‘gezinsuitbreiding’…..

Na 2 jaar kind hebben horen praten (en roepen en zuchten en wensen en bijna zeuren) over ‘een hond’ hebben we er nu een! En hoewel man en ik nog wat bezwaren hadden zijn we om. Want wat is het leuk!! We hebben de afgelopen 3 weken al ontzettend veel plezier en lol gehad mét en van onze vrolijke lieve viervoeter Buddy.

byClaire-haakpatronen-haakboeken-haakgaren (3)

byclaire

Zo wandelen we heel wat af, samen met kind, met manlief…. en ik in mijn eentje.

byClaire-haakpatronen-haakboeken-haakgaren (4)

Komen we op heel veel mooie plekjes, net om de hoek van ons huis.

byClaire-haakpatronen-haakboeken-haakgaren (1)

Is het echt helemaal het maatje van kind.

byClaire-haakpatronen-haakboeken-haakgaren (9)

En natuurlijk mag ie niet op de bank…. maar hier kan ik niet tegenop. Dit is te lief!

byClaire-haakpatronen-haakboeken-haakgaren (2)

We hebben Buddy via een lieve vriendin. Haar vader, zijn baasje is overleden. En ze had hem het allerliefst zelf gehouden maar door allergie was dat helaas niet mogelijk. Buddy is al op leeftijd en zijn laatste jaren mag hij nu bij ons doorbrengen. Voor de vriendin, die in de buurt woont super fijn, maar ook voor ons!

byClaire-haakpatronen-haakboeken-haakgaren (8)

Van een droevige situatie naar een onverwacht gelukje.
Het gekke is dat het net lijkt alsof ie er altijd al is geweest….. en zoals kind zielsgelukkig zegt; ‘wij zijn nu met z’n vieren’.

 

15 gedachten over “Trouwe viervoeter….

 1. Wat fijn dat jullie Buddy op zijn “oude” dag nog een warm nest kunnen bieden. Wij hebben zelf ook 2 honden en het zijn net als “kinderen” Je houdt onvoorwaardelijk van ze.
  Dikke knuf voor Buddy! Groetjes Tertia

 2. Ohh een hond verrijkt je leven zo enorm. Veel mensen willen er niets van weten.. Vieze, stinkende, kwijlende, noem maar op honden. Maar de afgelopen 12 jaar dat wij Berner Sennen honden hebben is er geen weg meer terug. Een hond hoort bij ons, zonder hond geen leven. Hij gaat altijd mee, en gaat dat niet, dan mag hij naar ‘opa en oma’. Willem zijn ouders. Geweldig heeft hij het daar, maar wacht stiekum toch voor de deur tot wij weer thuis komen.
  Genieten van jullie Buddy, het is echt een grote verrijking in je leven!

  Enne, wat is er nou lekker dan heerlijk in de tuin, in de zon haken met een enorm trouwe vriend bij je?!

 3. ooow wat een “bofhond” geniet er maar van! Ze brengen zoveel lol en liefde met zich mee, en wij weten het, we hebben er twee 😉

 4. Hallo Claire, wat een verhaal naar mijn hart en wat fijn dat jullie lang en goed nagedacht hebben over het al dan niet nemen van een hond. Dat zouden veel meer mensen moeten doen. Geniet ervan. Liefs, marion

 5. Poeh, krijg er tranen van in mijn ogen. Wat zielig voor Buddy, maar wat fijn dat jullie hem liefdevol opnemen. Hoop dat jullie nog heel lang van hem mogen genieten en hij van jullie!

 6. Wat een lieverd!! Jullie gaan veel leuke momenten tegemoet met zo’n lieve vriend erbij.

 7. En vooral die laatste zin die je van jullie dochter citeerde, zo lief!
  Hier ook gezeur over een hond en zo nu en dan kijken we op de site van het dierenasiel hier in de buurt, maar vooralsnog geen match gevonden….
  Geniet van het samen buiten zijn van de wandelingen waarbij ineens de gekste dingen besproken worden of juist de stilte om jullie heen!

 8. Hoi Claire,

  Wat een mooi verhaal en wat is Buddy een bofkont, dat ie bij jullie zo liefdevol opgevangen wordt.
  De uitspraak van jullie dochter ontroerde me ook. Wij hebben ook maar 1 dochter en die was en is
  zo ontzettend blij met onze bulldogjes. Ze zijn bij ons een echte aanvulling op ons gezinnetje.

  Groetjes, Shirley 🙂

 9. Wat superlief gesproken van jullie dochter! Jullie zijn nu idd met zijn 4’tjes.
  Geniet maar volop van Buddy. Een hond in huis is zon verrijking.
  Weet zeker dat Buddy het ook hartstikke goed zal hebben bij jullie.
  Heel veel liefs voor jullie alle 4 en vooral heel veel lol en plezier met én om mekaar! 😉

 10. Wat een mooie hond!! Wij zijn opzoek naar een hond en dit is een super mooie hond. Welk ras?

 11. Gefeliciteerd met de gezinsuitbreiding! Heerlijk, he, een hond! Wij hebben ook 1 dochter en zijn een paar jaar geleden al gezwicht voor haar hunkering naar een hond. Hij ligt nu naast mij op de bank, hoewel dat aanvankelijk ook NIET de bedoeling was! 😉 Je krijgt er zoveel liefde en vriendschap van, heel veel plezier samen!
  Groetjes, Hilde

 12. Echt mooi te lezen hoe Buddy zijn thuis weer heeft gevonden. Goed te zien hoe happy Buddy met jullie en jullie met hem zijn. Prachtige foto’s.
  Groetjes Talitha

 13. Dat ziet er heel leuk en lief uit.Fijn ook dat jullie niet zomaar gekozen hebben voor een pup,maar deze al niet zo piepjonge schat opgenomen hebben.Veel plezier met elkaar!By the way;is er ergens een patroon van dat leuke ronde kussentje op de bank (waar eigenlijk geen hond op mag..)?

 14. Wat is er nou fijner dan een trouwe viervoeter? Door ziekte ben ik al een aantal maanden thuis en mijn elf jaar oude labrador wijkt niet van mijn zijde. Ik heb het haken na twintig jaar weer opgepakt en wij hebben “samen” al een tweepersoons sprei gehaakt van granny squares. Als ik mijn haakspullen pak gaat hij tevreden liggen – het vrouwtje blijft voorlopig zitten. Heel fijn ook voor je dochter, met mijn twee meiden heeft hij alles al gedeeld, vreugde, heimwee, liefdesverdriet. Ik hoop dat jullie nog lang van hem mogen genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.