Spelen met kleur

byclaire-haakgeluk-bloemenpatroon

In mijn boekje Haakgeluk laat ik zien dat je met 1 patroon, 2 verschillende items kunt maken. Het patroon van de sterbloem haakte ik 2 x op een andere manier aan elkaar en zo ziet het er 2 x heel anders uit!

Het sterrenkussen en het sterrenslingertje zijn hetzelfde patroontje maar 2 x anders en daar komt nu nog een 3de variant bij, de bloemenslinger!

byclairegaren-haakgeluk (1)

byclairegaren-haakgeluk (3)

Met het zonnige lente weer kreeg ik zin in bloemen….. dus pakte ik mijn boekje erbij en begon met haken.

byclaire

byclairegaren-haakgeluk (6)

Kijk wat er gebeurt!
Het bloemetje van de bloemenslinger is hetzelfde patroon als van het sterrenkussen en het sterrenslingertje! Maar door het kleur gebruik én door het anders aan elkaar te zetten ziet het er helemaal anders uit. De punten van de ster vallen nu rond en daardoor wordt het een bloem. Door de 2 toeren in een verschillende kleur te haken krijg je nu een vrolijker en een echt bloem effect.

Dit mandje vol fijne bolletjes byClaire katoen zijn de 8 kleuren die ik daarvoor gebruikte.

byclaire-haakgeluk-bloemenhaken (7)

Mocht je geïnspireerd zijn en lekker aan de gang gaan….. veel Haakgeluk!

5 gedachten over “Spelen met kleur

 1. Hallo Claire, paar weken geleden de workshop “kleur” bij je gevolgd. Toen meteen de byClaire katoen besteld bij “bij tante Betsy”. Geen spijt van. Prachtig garen in schitterende kleuren. Heb het etui en het speldenkussen al gemaakt, nu met sjaal bezig.

 2. Dat ziet er echt heel leuk uit! En mooie kleuren.
  Morgen ga ik je boekje aanschaffen, ben benieuwd wat voor leuke patronen er nog meer in staan! 😀

  Groetjes, Marjolein

 3. Dat boekje is volgens mij zoo leuk. Ik heb het voor mijn verjaardag gevraagd en nu hopen dat ik het krijg en deze mooie dingetjes ook kan maken!
  Groetjes, Milou

 4. hi Claire!

  I want to buy ALL of your yarn! And your book even though I will not understand haha. I love all the photos here. Great work!

 5. The ideas are so wanderful and it seems to me that you need to get the things that can tell you how to make your dreams come true.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.