Gehaakte lampion

  
Materiaal
Metalen ring van 15 cm doorsnee.
Katoen garen, diverse kleuren.
Haaknaald 3 of 3,5.
Bijzonderheden
De patroontekening is deelbaar door 8, herhaal de eerste 8 steken om hem passend te maken om de ring mocht je een grotere of kleinere ring gebruiken.
Wissel iedere toer van kleur.
Patroonbeschrijving

Haak op de ring 15 x 8 vasten = 120 vasten

Haal de draad op, onder de ring langs,

Vervolgens de draad óver de ring ophalen en trek de draad door de lussen die op de haaknaald staan heen.
Herhaal dit de ring rond in een veelvoud van 8.

Haak in iedere vaste op de ring, 1 vaste.
Haak daarna de patroontekening, volgens de beschrijving van toer 1 en 2.
Toer 1:
*Haak 1 vaste, 3 lossen, sla 3 steken over en haak in de 4de steek 1 stokje, 3 lossen en 1 stokje, ook in de 4de steek. Haak 3 lossen, sla 3 steken over*. Herhaal * * de toer rond. Eindig de laatste steek met een halve vaste in de eerste steek van de toer.
Toer 2:
Haak 3 lossen, *haak in de boog, op de 3 lossen van de vorige toer: 3 dubbele stokjes, 2 lossen, 3 dubbele stokjes*. Herhaal * * de toer rond. Eindig de laatste steek met een halve vaste in de eerste steek van de toer.
Toer 3 t/m 17.

Herhaal toer 1 en toer 2.

Toer 18 – de rand
Haak in iedere boog 7 stokjes. Tussen de groepjes stokjes, op de vaste van de vorige toer 1 stokje. Haak dit de toer rond. Eindig de laatste steek met een halve vaste in de eerste steek van de toer.
Werk al de draden af.
Knoop op 3 punten aan de bovenkant van de ring linten vast.

Deze linten maak je vast aan het lampionstokje of aan een houten stokje.
De verlichting in de lampion is een lichtsnoer met lampjes, gekocht bij de Xenos. Het lichtsnoer werkt op batterijen en heeft versiering met gouddraad, gouden belletjes en goudkleurige uiltjes eraan.
Het geeft een mooi dromerig licht en het getinkel van de gouden belletjes  maakt het nog specialer tijdens lopen op 11 november.

23 gedachten over “Gehaakte lampion

  1. Heel mooi en goed uit gelegd 👍👍

  2. Heel.mooi zijn ze .ben er mee bezig Super bedankt voor het patroon gr Sina van den hoek

  3. In de beschrijving staat dat je moet sluiten met een halve vaste in de eerste steek van de vorige toer. De tweede toer begin je met 3 losse en dan de hele toer niet meer, behalve 2 keer 3 dubbele stokjes. Moet je dan de toer toch eindigen met een halve vaste in de eerste losse van die 3? Dan trekt hij bij mij op dat punt scheef…

  4. Ik zie ergens anders nog eenzelfde website als deze met maar 1 verschil: het patroon. Hier moet je 120 lossen doen en op de andere, ook van ByClaire, 104 voor een diameter van 15 cm. En daar staat het patroon van toer 2 anders en duidelijker uitgelegd, zodat ik meteen een antwoord heb op een eerder gestelde vraag op deze pagina. Vreemd, die verschillen….

  5. I would love to see this pattern in English. I can almost make it out with the pictures and charts but still have questions. It’s beautiful. I would like to make some for our five granddaughters.

  6. […] Zoals beloofd in m’n vorige blogbericht heb ik nóg een lampion met LED lamp gehaakt. Het haakpatroon wat ik deze keer heb gebruikt is van ByClaire. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *