Gehaakt vlaggenlijntje

Het huis waar we tijdens de meivakantie verbleven is het huis van vrienden. Als dank dat we in hun te gekke huis vakantie mochten vieren, maakte ik een gehaakt cadeautje om daar achter te laten. Zodat zij het vinden als ze er de volgende keer zijn.

Een lief en schattig slingertje…

Meivakantie 2016 - 6 van 6

Toen ik thuis kwam maakte ik er nog eentje….  maar dan voor in de tuin en zonder het kleine bloemetje erop, maar dan wel vlaggetjes in alle kleuren!!

slingertje - 1 van 5
Bij deze het patroontje voor jullie… Leuk om cadeau te geven of maak hem langer en versier je tent of caravan ermee.

Materiaal

byClaire Cotton
Voor de blauwe vlaggetjes met kleine versiering
Ocean blue 022, Sky 021, Light blue 020, Turquoise 031, Seablue 029, Ivory 002

Voor de bont gekleurde vlaggetjes
Lila 014, Apricot 045, Emerald 030, Fresia 010, Yellow 040, Mint 026, Fuchsia 008, Orange 046, Apple green 035, Seagreen 027, Pink 007, Sky 294

Koord
Voor de blauwe variant: byClaire Cotton in Light pink 004
Voor de gekleurde variant: byClaire Sparkle in Zilver

Haaknaald 3,5 mm

Beschrijving
Haak 4 lossen.
Toer 1: Haak in de eerste losse 2 stokjes.
Toer 2: Haak 2 lossen (eerste stokje) en haak in de eerste steek nog 1 stokje, in de volgende steek 1 stokje en in de laatste steek 2 stokjes.
Toer 3: Haak 2 lossen (eerste stokje) in de eerste steek nog 1 stokje. Daarna in iedere volgende steek 1 stokje. In de laatste steek 2 stokjes.
Toer 4 – 7: Herhaal toer 3.

Sierrand
Start met haken van de sierrand bij de zevende toer, aan de rechterkant en haak de steken om de stokjes heen. Begin bovenin en haak naar de punt toe, dan langs de andere zijkant van de vlag weer omhoog.

Haak om het eerste stokje 1 vaste, dan 2 lossen en om het volgende stokje 1 vaste. Herhaal dit tot de onderste punt. Haak voor de punt nog 2 lossen.
Haak in de onderste punt, in de losse, de volgende steken: 1 vaste, 2 lossen 1 vaste. Haak nog 2 lossen om verder te gaan naar de zijkant.
Haak verder langs de andere kant van de vlag. Haak 1 vaste om het eerste stokje, 2 lossen en om het volgende stokje 1 vaste. Herhaal dit tot je aan de bovenkant van het vlaggetje bent.

Versiering
Haak 19 lossen. Naai deze met de begin en eind draad, met een naald tot een klein bloemetje met 3 blaadjes.

Koord
Haak de vlaggetjes aan een koord.
Begin met een ketting van 25 lossen en haak dan het eerste vlaggetje met vasten vast. Haak tussen de vlaggetjes 5 lossen (bij de blauwe slinger) of 7 lossen (bij de bont gekleurde slinger).
Haak na het laatste vlaggetje nog 25 lossen. Je hebt nu aan het begin en aan het einde voldoende ruimte om een lus te maken waarmee je de slinger op kunt hangen.

patroon vlaggetje met tekens

Meivakantie 2016 - 2 van 6slingertje - 3 van 5slingertje - 4 van 5slingertje - 2 van 5

Slingers maken vind ik altijd leuk, ze ophangen ook en het maakte mij eigenlijk niet uit of er een feestje is of niet, slingers kunnen altijd!! Ik ben dan ook helemaal ‘into’ de slingers/vlaggen maken op het moment, binnenkort meer daarover want er komt echt een ‘prachtige vlaggenlijn’ aan…..

IMG_8291

Fijn weekend!

Misschien vind je dit ook leuk:

[related_posts limit=”3″ image=”150″]

Bewaren

23 gedachten over “Gehaakt vlaggenlijntje

 1. Super leuk. Ik haakte een slinger met bloemetjes voor mijn verjaardag afgelopen winter. Mooie kleurencombinatie heb je gebruikt. Vooral de laatste foto met het goud. Echt heel gaaf. 🙂

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 2. Wat een leuke slinger met vlaggen!!! Dat stast altijd gezellig!! Ben wel nieuwsgierig naar de vlaggenlijn die binnenkort komt. Mooie foto’s ook van de vakantie.

 3. Hartstikke leuke slingertjes Claire!
  Dit lijkt me een leuk projectje voor tussendoor. Ik kan nog wel wat gezellige
  slingers gebruiken voor onder onze overkapping.
  Je maakt me wel nieuwsgiering naar de “prachtige vlaggenlijn”, maar
  ik zal geduldig afwachten 😉

  Groetjes, Shirley 🙂

 4. Wat een gezellige vlaggetjes. Ga ik mee beginnen leuk voor mijn verjaardag volgende week ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *